District heating substation components

Valtiolta avustus asuinkiinteistöjen kaukolämpölaitteiden uusimiseen

Valtio myöntää kaukolämpölaitteiston päivitykseen jopa 4000 euron avustuksen. Avustusta myönnetään myös lämmitysverkoston säätöön ja tasapainotukseen. Avustuspaketin tavoitteena on vauhdittaa siirtymää matalalämpöiseen kaukolämpöön.

Hallitus on hyväksynyt asetuksen, jonka tarkoituksena on tukea asuinkiinteistöjä kaukolämpölaitteiden uusimisessa matalalämpöiseen kaukolämpöön soveltuviksi.

Tavoitteena on saada nopeutettua laitekannan modernisointia, mikä puolestaan mahdollistaa nopeamman siirtymän matalalämpöiseen kaukolämpöjärjestelmään.

Matalalämpöinen kaukolämpöjärjestelmä puolestaan mahdollistaa lukuisia etuja, muun muassa parempaa energiatehokkuutta sekä uusiutuvien energialähteiden tehokkaamman hyödyntämisen.

Lue lisää matalalämpöisestä kaukolämpöjärjestelmästä!

 

Avustuksen hakeminen

Avustusta myönnetään kustannuksiin, jotka syntyvät kaukolämpölaitteistojen korvaamisesta uusilla laitteilla, joiden tuloveden lämpötilaksi on mitoitettu enintään 90 celsiusastetta.

Avustusta myönnetään myös samassa yhteydessä toteutettavalle lämmitysjärjestelmän säädölle ja tasapainotukselle.

Kuten aiemminkin, energia-avustusta voi hakea Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:lta. Hakuohjeet ja lisätietoa energia-avustuksesta löydät ARA:n nettisivuilta. Avustuksia aletaan myöntää arviolta lokakuun 2022 aikana. Lisätietoja löydät myös Ympäristöministeriön tiedotteesta.


Lämmönjakolaitteiston uusinta alkaa olla ajankohtaista monille asuinkiinteistöille - nyt vaihtamista tuetaan tuhansilla euroilla

Avustuksen määrä

Avustusta myönnetään sekä matalalämpöiseen kaukolämpöön soveltuvien laitteiden hankintaan sekä samassa yhteydessä tehtävään lämmitysjärjestelmän säätöön ja tasapainotukseen seuraavasti:

  • Pientalolle 2 000 euroa lämmönjakolaitteistolle sekä 500 euroa lämmitysjärjestelmän säätöön ja tasapainotukseen
  • Rivitaloyhtiölle 3 000 euroa lämmönjakolaitteistolle sekä 1 000 euroa lämmitysjärjestelmän säätöön ja tasapainotukseen
  • Asuinkerrostaloyhtiölle 4 000 euroa lämmönjakolaitteistolle sekä 2 000 lämmitysjärjestelmän säätöön ja tasapainotukseen

Valtava askel kohti neljännen sukupolven kaukolämpöjärjestelmää

Valtionavustus vauhdittaa kaukolämmön laitekannan uusiutumista ja näin ollen neljännen sukupolven kaukolämpöön siirtymistä.

Suomalaisessa kaukolämpöjärjestelmässä ollaan parhaillaan siirtymässä käyttämään matalampia mitoituslämpötiloja, mikä osaltaan mahdollistaa fossiilisten polttoaineiden vähentämisen sekä vähäpäästöisten ja uusiutuvien energialähteiden, kuten esimerkiksi lämpöpumppuenergian ja erilaisten hukkalämpöjen tehokkaan liittämisen osaksi kaukolämpöjärjestelmää.

Lue lisää neljännen sukupolven kaukolämpöjärjestelmästä!

 

Kaikki HögforsGST:n valmistamat kaukolämpölaitteet soveltuvat matalammille lämpötiloille. Pyydä siis tarjous esimerkiksi neljännen sukupolven FiksuGST-älylämmönjakokeskuksesta, jonka energiatehokkuus on vertaansa vailla!

Ota yhteyttä!