Forsiden | Lösningar | Lösningar för industrie…

Lösningar för industriella och kommersiella byggnader

Företag behöver göra sina processer och fastigheter så energieffektiva som möjligt. Våra smarta energilösningar hjälper företag att ta itu med sina energi utmaningar enkelt och kostnadseffektivt.

Att investera i våra lösningar ger en solid grund för framtiden. Våra noggrant utformade värme- och energisystem ger snabb avkastning, vilket avsevärt minskar värmekostnaderna samtidigt som långsiktig hållbarhet säkerställs. När du samarbetar med oss investerar du i en lösning som optimerar driften och framtidssäkrar din anläggning.

Här är en kort introduktion till vårt produkterbjudande till industriella och kommersiella fastigheter.

Fjärrvärmecentraler

Vårt mångsidiga utbud av fjärrvärmecentraler passar perfekt för industri- och kommersiella byggnader. Oavsett om du behöver en enkel transformatorstation eller en mer avancerad modell med smarta funktioner har vi allt du behöver.

GST Fjärrvärmecentral

GST-fjärrvärmecentraler definierar standarden för pålitlig uppvärmning och kylning för alla typer av industriella och kommersiella anläggningar. Oavsett hur stor din anläggning är så har vi lösningen!

Förutom centraler hittar du även värmeväxlare i alla former och storlekar hos oss. Kontakta vår försäljning för mer information.

Vad är en fjärrvärmecentral?

En fjärrvärmecentral är en viktig komponent i ett fjärrvärmesystem. Den fungerar som gränssnittet mellan det större fjärrvärmenätet och enskilda byggnader och säkerställer att varje hem får rätt mängd värmeenergi.

FiksuGST Fjärrvärmecentral

Utrustad med Fiksu Control System är FiksuGST en toppmodern fjärrvärmecentral som är utformad för att förbättra energieffektiviteten och främja en klok energianvändning i alla typer av fastigheter. Med fjärrkontroll, toppeffektbegränsning och flödesoptimering erbjuder FiksuGST en mängd energibesparande funktioner.

Fjärrkyla

District cooling substation at a technical room

Utöver våra värmelösningar erbjuder vi GST-fjärrkylastationer för att säkerställa en behaglig inomhusmiljö för de boende under varmare årstider.

Vi har levererat fjärrkylalösningar till bl.a. Yle och SEB Banks kontorskomplex i Stockholm.

Hybridvärme

HögforsGST specialiserar sig på hybridvärmelösningar som kombinerar fjärrvärme med andra förnybara energikällor för att maximera energieffektiviteten och hållbarheten för industriella och kommersiella byggnader.

Vårt klokt utformade Hybridvärme-system integrerar sömlöst olika värmekällor, med hela systemets effektivitet garanterad av vårt egenutvecklade Fiksu Control System, vilket möjliggör fjärrövervakning och optimering. Hybridvärme är en skalbar lösning som har genererat besparingar i alla typer av användningsfall, allt från kommunala bostäder till stora system som ger värme och kyla till hela stadsdelar.

De mest populära hybridvärmekombinationerna

Fjärrvärme och frånluftsvärmeåtervinning

Genom att integrera fjärrvärme med system för återvinning av frånluftsvärme fångar vi upp och återanvänder spillvärme från byggnadens ventilationssystem, vilket optimerar energieffektiviteten och minskar uppvärmningskostnaderna. Våra avancerade komponenter, som det egenutvecklade luftbehandlingsaggregatet, säkerställer systemets effektivitet.

Fjärrvärme och bergvärme

Vårt hybridsystem blandar sömlöst fjärrvärmens tillförlitlighet med bergvärmens potential för förnybar energi och utnyttjar jordens naturliga värme för att komplettera din byggnads värmebehov. Med en hybridlösning får du fördelarna med både fjärrvärme och bergvärme utan den stora initiala investering som är förknippad med bergvärmesystem.

Läs mer om våra Hybridvärme-fall för industribyggnader

Kom igång

För att utforska HögforsGST-lösningar för industriella och kommersiella byggnader, vänligen kontakta vårt säljteam! Vårt dedikerade team kommer att samarbeta med dig för att utvärdera din byggnads värme- och kylbehov och rekommendera den perfekta lösningen för att uppfylla dina krav.